De aller største trendene innenfor mote

Det er alltid mange trender innenfor mote, og på mange måter er dette noe av det som er et stort fokus for tiden. For på mange måter ser man at den aller største trenden akkurat nå er bærekraft, i stedet for trender. Det vil alltid være trender innenfor mote, men når man ser på det overordnede fokuset på bærekraft, er dette nok mer en bevegelse enn en trend – men her får du noe av det du trenger å vite, for å kunne forstå hvordan du skal navigere i dette. 

Det er veldig mye fokus på bærekraft hvis man leser Nyheter i dag. Og dette er generelt et fokus på miljø, og ikke minst alle de forskjellige måtene dette manifesterer seg på. Og mote er en av disse aller mest forurensende bransjene i verden, så det er klart at dette er noe det blir snakket mye om i nyhetene. Men når det kommer til mote og bærekraft, kan det være vanskelig å vite hvordan man skal vite hva som er bra, og hva som ikke er bra. 

En liten guide til bærekraftig mote 

Det er mange ting man skal tenke på når man skal finne mer bærekraftige løsninger når man kjøper klær. For eksempel er noe man burde tenke over de materialene ting er laget av – her lønner det seg å velge naturlige materialer. De er ikke bare mer holdbare, men de er også mer miljøvennlige å produsere. Men dette betyr ikke at det nødvendigvis er sånn at økologiske ting for eksempel er bedre. 

Det er også bra å tenke på hvor klærne er produsert, og ikke minst hvor mange kolleksjoner merkene produserer i løpet av et år. De som fokuserer på naturlige materialer, lokal produksjon, få kolleksjoner og en mer trend-løs måte å designe på, er gode valg når man ser etter noe som er mer bærekraftig.