Dobbeltseng, dobbelt komfort

Det sies at vi mennesker bruker 1/3 av livene våre i sengen. Dette gjør det til et av de mest essensielle møblene, og det henger tett sammen med hvordan man sover om natten. Dersom du lider av dårlig nattesøvn, kan det være du skal skifte seng. Når du velger seng, er det viktig å lytte til kroppens egne behov og se på hvilke funksjoner du foretrekker. Her kan du lese om hvorfor det er så viktig å velge riktig seng.

 

Størrelse er viktig

Størrelsen på sengen din er viktig for hvordan du sover om natten. Sover du alene kan det være tilstrekkelig med en seng som er 90, 120 eller 140 cm. Sover du derimot med en partner er det anbefalt å kjøpe en dobbeltseng, denne vil normalt være 160 eller 180. Er du ute etter en ekstra stor seng, kan du kjøpe en 210×210 cm, king size seng. Størrelsen på sengen er spesielt viktig når dere er to som sover sammen. Det er nemlig viktig å ha riktig temperatur når du sover, og gjerne så få forstyrrelser som mulig. Begge parter bure derfor ha god plass til å bevege seg om natten, uten at man ligger tett inntil hverandre.

 

Den beste dobbeltsengen

Det finnes en rekke gode dobbeltsenger på markedet, og hvilken som er det beste, vil være en personlig vurdering. Likevel er det noen elementer ved en seng som gjør den ekstra god. For mange vil en kontinentalseng være det beste alternativet. Denne består av tre deler, en boksmadrass, som er det grunnleggende elementet, en madrass med fjærer som gir støtte til kroppen, og en overmadrass som regulerer sengens hardhet eller mykhet. Velger du den rette størrelsen og fastheten på disse madrassene, er du på god vei til å finne din perfekte seng.  

 

Hvorfor er søvn viktig?

Søvn er viktig for kroppen, av flere årsaker. Den mest åpenbare er at kroppen fungerer dårligere når den er trøtt. Sover du dårlig om natten vil dette gå utover reaksjonsevne og konsentrasjonen. Dette gjør det vanskelig å fullføre de daglige oppgavene på jobb og skole, og er ikke minst farlig dersom du for eksempel skal kjøre bil. Når du sover, er du i en hviletilstand der kroppen får tid til å restituere og helbrede seg. Den gjøres klar for neste dag og hjelper deg med å holde deg frisk. Det er i disse timene hjernen bearbeider de kognitive prosessene, som blant annet er godt for hukommelsen og for å bearbeide læring og inntrykk.

Sengen henger tett sammen med hvordan du sover om natten. Dette er noe du vil bruke god tid på å velge, og her er det viktig å ta høyde for dine personlige og kroppslige behov.