Slik kommer du i gang med Apple Pay

Apple Pay

Det kan hende du har hørt om kontaktløs betaling. Det er det vi kaller det når du ikke trenger å gjøre annet enn å, for eksempel, legge bankkortet over betalingsautomaten, i stedet for å føre det inn og taste koden. På godt norsk kalles faktisk denne betalingsmetoden for «tæpping» og har blitt en stadig mer populær metode å betale mindre beløp på.

Mobilen som betalingsmetode

Teknologien tar oss stadig noen skritt videre, og nå har det også blitt mulig å bruke mobilen som din betalingsmetode. En av de mest brukte metodene her hjemme er faktisk den norske tjenesten Vipps. Den startet opp i 2015 og på disse tre årene har den rukket å bli tatt i bruk av over tre millioner nordmenn.

Vipps er en app du installerer på telefonen din. Siden ordningen har blitt så populær, har lag, foreninger og butikker fått egne Vipps-numre og dermed trenger du ikke lenger lete etter småpenger når du skal på den lokale fotballkampen eller årets julemarked.

Apple Pay

Apple er et selskap som alltid er tidlig ute med det neste store. De har utviklet Apple Pay, en funksjon som gjør det mulig for deg å betale på nett eller i fysiske butikker ved hjelp av din iPhone eller Apple Watch.

Det eneste du trenger for å komme i gang er en av de to nevnte enhetene. Dersom du bruker iPhone må dette være en av de nyeste versjonene. Du kan også bruke både iPad og Mac dersom du handler på nettet.

Deretter må du ha en bank som støtter Apple Pay, og disse finnes det allerede flere av. Både store norske banker og internasjonale kredittkortselskaper har lagt til rette for at du kan legge kortet ditt inn i det som kalles Wallet. Når du skal betale trenger du bare å holde telefonen eller klokken over betalingsterminalen. Kortet ditt kan ligge trygt og godt hjemme.

Sikkerheten tas på alvor, så dette er en trygg betalingsmetode. Dersom du, for eksempel, er glad i å handle på nett, slipper du bekymringen over å legge igjen kortinformasjonen din mange steder.

Andre trygghetstiltak på nettet

BankID er en flott oppfinnelse som i likhet med Apple Pay bidrar til å øke sikkerheten din på nettet. BankID er en metode som sørger for at du kan logge deg inn i nettbanken din, betale regninger og skrive under viktige papirer fra offentlige instanser eller banker på en helt sikker måte.

Ved bruk av BankID vet både mottakeren og du at det faktisk er deg som signerer.

Når du skal låne penger er BankID en trygg måte å signere for lånet på. Før du kommer så langt, kan du benytte deg av Scandilån.com for å få en oppdatert oversikt over banker med lave renter og gode vilkår.

Kredittvurdering

Det er en god ide å søke hos flere banker og da hos de bankene som i utgangspunktet tilbyr den beste renten. Det er kredittvurderingen som vil avgjøre hvilken rente du ender opp med å få tilbud om. Det er også den som vil avgjøre om banken bestemmer seg for å gi deg et tilbud. Har du en betalingsanmerkning vil du få avslag. Det samme skjer dersom banken mener at du ikke tjener nok til å betjene de utgiftene du allerede har i tillegg til et nytt lån.

Trenger du å låne penger for å kjøpe en Apple Watch eller en iPhone for å kunne starte opp med Apple Pay er det kanskje ikke så store beløpet som skal til. Det er viktig å tenke seg om og aldri låne mer penger enn du trenger. Husk at nedbetalingstiden også vil virke inn på lånets totale kostnad.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *